Μέρη για Φωτογράφιση Βάπτισης

Μέρη για Φωτογράφιση Βάπτισης

Είτε πρόκειται για το παιδί σας είτε για κάποιο φίλο σας, θέλετε να απαθανατίσετε τη βάπτισή του με τρόπο που θα έχει νόημα για τα επόμενα χρόνια. Με τη σωστή προετοιμασία και προγραμματισμό, μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό με αυτές τις συμβουλές για τη φωτογράφιση. Επίσης θα δούμε όμορφα μέρη για φωτογράφιση βάπτισης που προτείνουμε ως εξαιρετικές επιλογές μέσα από τα έργα μας.

Η βάπτιση είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή ενός ανθρώπου. Είναι η αρχή του ταξιδιού του, η αφετηρία για να απολαύσει το ανεκτίμητο δώρο της ζωής. Όπως είναι φυσικό έχουμε την τάση να αιχμαλωτίζουμε τις πολύτιμες αναμνήσεις μας με τις φωτογραφίες. Όλοι οι γονείς περήφανοι και ευτυχισμένοι καθώς είναι σε κάθε σπουδαίο γεγονός (ιδίως στην βάπτιση), επιθυμούν όταν αναπολούν τις μνήμες να νιώθουν ξανά σαν την πρώτη φορά, σαν να βρίσκονται πάλι στην εκκλησία και να αγκαλιάζουν με τα μάτια τους για μία ακόμη φορά το μυστήριο της βάπτισης.

Εμείς λοιπόν σαν επαγγελματίες όχι μόνο κατανοούμε τις υψηλές σας προσδοκίες αλλά τολμούμε να τις υπερβαίνουμε με την άριστη τεχνογνωσία, εμπειρία και με τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό μας. Η πραγματική μας διαφορά όμως με άλλους ανταγωνιστές του κλάδου είναι ότι ξεφεύγουμε από τα στενά όρια της εκκλησίας και μετατρέπουμε το μυστήριο της βάπτισης σε ένα όμορφο ταξίδι όπου το παιδί σας να είστε σίγουροι ότι θα ευχαριστηθεί. Και μαζί με αυτό οι φωτογραφίες σας, στις οποίες θα δεσπόζει το πλατύ χαμόγελό του μωρού σας. Ας αναλύσουμε λοιπόν τα πιο όμορφα μέρη για να πραγματοποιήσετε την φωτογράφηση της βάπτισής σας.

Αν ψάχνετε μια εκκλησία για να κάνετε βαπτίσεις, έχουμε μια λίστα με τις καλύτερες σε κάθε περιοχή!

Μέρη για Φωτογράφιση Βάπτισης – Ο συμβολισμός είναι το παν

Ο συμβολισμός της φωτογραφίας σας είναι σημαντικός. Τι προσπαθείτε να μεταφέρετε; Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτή τη στιγμή; Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναπαραστήσει το ταξίδι του παιδιού στην εκκλησία, στην οικογένεια ή ακόμη και στη ζωή.

Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε το συμβολισμό είναι ένας σταυρός. Αυτός έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές φωτογραφίες βάπτισης με την πάροδο του χρόνου και είναι μια προφανής επιλογή για σύμβολο του χριστιανισμού και της πίστης, αλλά δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που έχουν συμβολικό χαρακτήρα και εμείς θα είμαστε εκεί για να τις απαθανατίσουμε.

Εσωτερικός και Εξωτερικός Χώρος Εκκλησίας

Αφού έχουμε εξοπλιστεί κατάλληλα (με την φωτογραφική μηχανή και την καλύτερη διάθεση) είμαστε κάθε φορά το ίδιο ενθουσιασμένοι για να τραβήξουμε τις πιο ξεχωριστές φωτογραφίες. Σας προτείνουμε, για να πετύχουμε το ιδανικότερο αποτέλεσμα να φροντίσετε το μωράκι σας να είναι ταϊσμένο και να έχει κοιμηθεί καλά την προηγούμενη μέρα.

Και τότε φτάνουμε στην επιβλητική και γεμάτη ομορφιά εκκλησία. Μια ομορφιά που ξεκινά από την εξωτερική της εικόνα, την πρόσοψή της,  και συνεχίζει με τις τοιχογραφίες και τους πίνακες στο εσωτερικό της. Πόσα διαφορετικά μέρη για να βγάλουμε φωτογραφίες από την τελετή βάπτισης του παιδιού σας!

Παρακάτω σας παραθέτουμε μια πανέμορφη Εκκλησία στο Ψυχικό.

Εκκλησία Αγία Φιλοθέη Ψυχικό

Κάθε Εκκλησία είναι μοναδική

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε επιλογές που ταιριάζουν στη προσωπικότητα σας αλλά και στην εκδήλωση. Ό,τι κι αν κάνετε, μην ξεχνάτε τα αξεσουάρ! Τα κοσμήματα για τις γυναίκες είναι ένα πανέμορφο στολίδι. Μπορούν να αναδείξουν τα ρούχα όπως και συνολικά την εμφάνιση. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε μερικά λουλούδια στα μαλλιά σας… και όλα αυτά για το πιό ωραίο γεγονός, τη Βάπτιση του Μωρού σας.

Σκεφτείτε το χώρο ως το ιδανικό μέρος της βάπτισης

Θέλετε να βρείτε την καλύτερη τοποθεσία για τη φωτογράφισή σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξετε Μέρη για Φωτογράφιση Βάπτισης που δεν είναι γεμάτα από κόσμο ή βρίσκονται σε σκοτεινά σημεία. Μια καλή ιδέα θα ήταν να επισκεφθείτε την τοποθεσία εκ των προτέρων, ώστε να μπορέσετε να σχεδιάσετε τις λήψεις σας με τον φωτογράφο και να βεβαιωθείτε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά τη μεγάλη μέρα που έρχεται!

Ας επισημάνουμε όμως με ιδιαίτερη λεπτομέρεια αυτά που ξεχωρίζουν περισσότερο:

  • Το Βαπτιστήριο: Ένα μέρος που δεν μπορεί να λείπει από καμία εκκλησία. Η κολυμβήθρα είναι το σημείο όπου θα τελεστεί το μυστήριο και όπου θα βαπτιστεί το παιδί σας. Βρίσκεται μπροστά από την Αγία Τράπεζα, μαζί με το άγρυπνο βλέμμα του Ιησού, από το ιερό. Η κολυμβήθρα είναι συνήθως από πέτρα ή μάρμαρο και έχει ένα ιδιαίτερο σχήμα που συμβολίζει την αγάπη του Θεού. Το νερό που χρησιμοποιείται για την τελετή, προέρχεται από μια πηγή γνωστή ως “ζωντανό νερό” και φυλάσσεται σε ξεχωριστό δοχείο μέχρι να έρθει η ώρα να τελεστεί το μυστήριο.
  • Οι Πόρτες της Εκκλησίας: Είναι εξαιρετικά σημεία για να τραβήξουμε φωτογραφίες. Οι πόρτες αυτές είναι συνήθως πολύχρωμες και διακοσμημένες με διάφορες εικόνες. Έχουν επίσης μια ιδιαίτερη σημασία. Οι πόρτες συμβολίζουν το μονοπάτι προς τη σωτηρία και ανοίγουν όταν έρχεται η ώρα να λάβουν το μυστήριο ή όταν οι άνθρωποι θέλουν να βαπτιστούν.
  • Ο Άμβωνας ή η Αγία Τράπεζα: είναι ένας χώρος που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους επειδή είναι συνήθως διακοσμημένος με πολλά αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής. Το μάτι σας επίσης μπορεί να απορροφηθεί απ’ τα κεριά που βρίσκονται στο βωμό. Τα κεριά αυτά συμβολίζουν την προσευχή και την πίστη.
  • Εξωτερικός Χώρος Εκκλησίας: Εάν η βάπτιση λάβει μέρος τους θερινούς μήνες τότε δεν έχετε κάτι να σκεφτείτε. Απολαύστε τον καταγάλανο ουρανό, τον ήλιο να σκορπά τις αχτίδες ολόγυρά σας και αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς. Οι φωτογράφοι μας θα καταγράψουν όλες αυτές τις ξεχωριστές στιγμές για εσάς – τα χαμόγελα, τις αγκαλιές μέχρι και τα δάκρυα χαράς. Απλώς ζήστε την στιγμή και εμείς θα την μετατρέψουμε σε μια μνήμη ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου.

Δείτε παρακάτω μια από τις αγαπημένες μας εκκλησίες. Πρόκειται για την Παλαιοπαναγιά στην Κάντζα, με φιλόξενο προαύλιο χώρο και πρόσβαση σε πολλά κτήματα για την δεξίωση.

Μέρη για Φωτογράφιση Βάπτισης

Η ώρα της φωτογράφισης είναι το κλειδί

Η ώρα της φωτογράφισης είναι το κλειδί. Θέλετε να είστε σίγουροι ότι έχετε τον καλύτερο δυνατό φωτισμό για τις φωτογραφίες σας. Η καλύτερη ώρα για να τραβήξετε φωτογραφίες είναι κατά την πρώτη ώρα της ημέρας, καθώς έτσι επιτυγχάνεται η ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο απαλό φως και τις έντονες σκιές. Τα Μέρη για Φωτογράφιση Βάπτισης έχουν ως επίκεντρο τις εκκλησίες.

Η τελευταία ώρα του φωτός της ημέρας μπορεί επίσης να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, αν και είναι σημαντικό να μην πιέζετε τον εαυτό σας να τραβήξει φωτογραφίες πολύ αργά σε μια προσπάθεια να πιάσετε ένα ηλιοβασίλεμα ή μια ανατολή – αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εικόνες χαμηλής ποιότητας λόγω χαμηλών επιπέδων φυσικού φωτισμού και υπερέκθεσης από το έντονο ηλιακό φως που αντανακλάται από σύννεφα ή υδάτινα σώματα (καθώς και πρόσθετη έκθεση που προκαλείται από πολλαπλά φλας).

Μια ακόμη πανέμορφη Εκκλησία Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης. Διαθέτει ξεχωριστή παράδοση.

 
 

Το απόγευμα προσφέρει άλλη μια ευκαιρία για εξαιρετικές λήψεις. Αυτή τη φορά, ωστόσο, θα έχετε μεγαλύτερο δυναμικό εύρος με το οποίο μπορείτε να δουλέψετε, επειδή συνήθως θα υπάρχει περισσότερη ορατότητα από ό,τι κατά την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα. Τα μέρη για φωτογράφιση βάπτισης ποικίλουν, ανάλογα το γούστο και τις προτιμήσεις. Όσο διαβάζετε σας παραθέτουμε έργα από τοποθεσίες.

Δείτε παρακάτω το πανέμορφο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Καβούρι.

Να ξέρετε πότε να βγάλετε το στολισμό

Οι φωτογραφίες σας θα πρέπει να αφηγούνται μια ιστορία και αυτό σας το εξασφαλίζουμε. Ο Στολισμός μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κάνει μια φωτογραφία πιο ενδιαφέρουσα ή πιό προσωπική, αλλά όχι αν αποσπάει την προσοχή από το πραγματικό θέμα της φωτογραφίας σας.

Η φωτογράφηση της βάπτισης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταγράψετε την ξεχωριστή ημέρα του παιδιού σας. Είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να τραβήξετε μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες της οικογένειάς σας σε μερικά όμορφα μέρη.

Φωτογράφηση βάπτισης σε παραλία ή στην ύπαιθρο

Τα υπέροχα γραφικά μέρη για την φωτογράφηση μετά το μυστήριο της βάπτισης… Λοιπόν καλά σκεφτήκατε! Αυτό που πράγματι μας λείπει σήμερα είναι όμορφες εικόνες με το μωράκι σας. Πολλές φορές επαναπαυόμαστε σε πανομοιότυπες selfie και δεν επενδύουμε σε όμορφα σκηνικά και πορτρέτα. Μην ξεχνάτε ότι μια σπουδαία φωτογράφηση κρύβει πάντοτε ένα ταξίδι με χαμόγελα και γκριμάτσες ευτυχίας. Σαν εταιρεία θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν φωτογραφήσεις με αφορμή την βάπτιση, οι οποίες όμως γίνονται με μία πιο χαλαρή και αυθόρμητη διάθεση. Σκεφτείτε το σαν μια καθημερινή οικογενειακή βόλτα. Στα συγκεκριμένα κόνσεπτ συχνά οι γονείς βλέπουν τους εαυτούς τους στα καλύτερά τους και τα μωράκια τους είναι πάντα ευτυχισμένα!

Ένα από τα καλύτερα μέρη για τη λήψη φωτογραφιών σε εξωτερικό χώρο είναι η παραλία, καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για τα ρούχα και τις πόζες. Αν επιθυμείτε ένα πιο φυσικό φόντο, τότε επιλέξτε ένα μέρος με λευκή άμμο ή πέτρες που δημιουργούν όμορφα μοτίβα.

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα είναι μια υπαίθρια τοποθεσία με γρασίδι και φύλλα σκορπισμένα στο έδαφος. Έίναι το τέλειο μέρος για να τραβήξετε φωτογραφίες του μωρού σας να μπουσουλάει ή ακόμα και να κάθεται σε μια παραλία. Αν θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα απλά, δοκιμάστε να τραβήξετε φωτογραφίες σε εξωτερικούς χώρους στην αυλή σας ή σε ένα τοπικό πάρκο. Μια ιδιαίτερη πινελιά είναι τα μπαλόνια σαν διακοσμητικό στοιχείο, καθώς προσθέτουν χρώμα και κίνηση σε κάθε φωτογραφία.

Με αυτές τις ιδέες για μοναδικές φωτογραφίες βάπτισης, μπορείτε να αποτυπώσετε τις σημαντικές στιγμές της ξεχωριστής ημέρας του παιδιού σας. Και το καλύτερο της όλης υπόθεσης είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία τοποθεσιών για να συνθέσετε το πιο όμορφο άλμπουμ φωτογραφιών. Αρκεί να επιλέξετε ποιο θα είναι η καταλληλότερο μέρος για εσάς και την οικογένειά σας!

Μια ακόμη εξαιρετική επιλογή και ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για φωτογράφιση βάπτισης είναι η Εκκλησία Μονή Πεντέλης.

εκκλησία μονή πεντέλης

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν ο στολισμός σας βοηθάει στην αφήγηση της ιστορίας ή/και στο νόημα, διατηρώντας παράλληλα τα πράγματα απλά, είναι να κάνετε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις: Κάνει αυτός ο στολισμός τη φωτογραφία μου πιο όμορφη; Μου αρέσει να έχω αυτό το στολισμό γύρω μου, ενώ φωτογραφίζω το παιδί μου; Μήπως το παρακάνω με όλο αυτό το στολισμό; Κάθε Εκκλησία είναι ξεχωριστή και θα φροντίσουμε οι λήψεις να είναι μοναδικές όποια κι αν επιλέξετε.

Προγραμματισμός με σύνεση

Είναι μια πραγματικότητα ότι η Εκκλησία παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Η επικοινωνία για την σωστή οργάνωση είναι το παν. Κάθε μέρος είναι μοναδικό. Έχουμε συνεργαστεί με πάρα πολλές Εκκλησίες στην Αθήνα και μπορούμε να σας κατατοπίσουμε πλήρως σε ότι χρειάζεστε.

Συμπερασματικά

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν σχεδιάζετε τη φωτογράφιση της βάφτισής σας. Στο τέλος της ημέρας, όμως, όλα εξαρτώνται από το πόσο ενδιαφέρεστε για τη διαδικασία και πόσο πρόθυμοι είστε να μάθετε από τα λάθη σας (και τα λάθη των άλλων). Όταν έρθει η ώρα για την ημέρα της βάπτισης του παιδιού σας και όλα όσα την συνοδεύουν – συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης του κατάλληλου φωτογράφου βάπτισης, θυμηθείτε αυτές τις συμβουλές!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Καλέστε μας