Περί Στολισμού – Συμβουλές για την Βάπτιση

Σε αυτή την όμορφη και γεμάτη νόημα ημέρα για τη ζωή του παιδιού & των γονιών δεν θα μπορούσε να λείψει και το κομμάτι του στολισμού. Στολισμοί άλλοτε απλοί & λιτοί, άλλοτε πριγκιπικοί, ευωδιαστοί με φρέσκα λουλούδια, καρτουνίστικοι, vintage,  κλπ….όπως ο κάθε γονιός αισθάνεται & μπορεί.. Θα αναλύσουμε συμβουλές για την βάπτιση που πρέπει να ξέρετε.

΄Οποιο και αν είναι το θέμα και το στυλ του στολισμού καλό θα είναι να υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού ότι ο λόγος του στολισμού, είναι η βάπτιση, δηλ ένα από τα επτά μυστήρια του Χριστιανισμού και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι τουλάχιστον στο εσωτερικό του ναού. Είτε το στολισμό αναλάβουν οι νονοί είτε οι γονείς υπάρχουν κάποιες συμβουλές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στο να γίνει η μέρα αυτή πραγματικά υπέροχη. 

Συμβουλές για την Βάπτιση – Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά

Κατ’αρχήν η επιλογή της εκκλησίας παίζει καθοριστικό ρόλο στο στυλ της διακόσμησης. Για παράδειγμα σε ένα ξωκλήσι μέσα στη φύση το να στολιστεί ο χώρος με καρτούν θα μοιάζει κακόγουστο, όπως επίσης και το παραθαλάσσιο εκκλησάκι, με κορώνες και πριγκίπισσες, θα μοιάζει αταίριαστο. Η ίδια η φύση με τα στοιχεία της θα σας οδηγήσει σε ιδέες για το στολισμό. ΄Ένα πρόβλημα που συχνά διαπιστώνεται είναι ο χρόνος. Υπάρχουν δηλ εκκλησίες όπου τα μυστήρια σ’αυτές πραγματοποιούνται ανά ώρα, πράγμα που δυσχεραίνει τη διαδικασία στησίματος, γι’αυτό φροντίστε αν η βάπτισή σας πραγματοποιηθεί σε κάποια τέτοια εκκλησία, να είστε το τελευταίο μυστήριο, αλλιώς φροντίστε το μυστήριο να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο ‘’δημοφιλή’’ εκκλησία . Ο στολισμός αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της φωτογράφησης βάπτισης καθώς οι φωτογραφίες από τα επιμέρους αντικείμενα του στολισμού θα μπουν στο άλμπουμ είτε ως background στα σαλόνια είτε ως background στη φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της βάπτισης, που ακολουθεί στο τέλος του μυστηρίου με γονείς & συγγενείς μπροστά από λουλούδια, αντικείμενα candid bar..

Θα είναι λοιπόν πολύ κρίμα να γίνει σε πολύ σύντομο διάστημα το ξεστόλισμα λόγω της επόμενης βάπτισης και έτσι να μην υπάρχουν φωτογραφικά στιγμιότυπά του. ΄Οσο αφορά το εσωτερικό του ναού φροντίστε να ρωτήσετε από πριν εάν επιτρέπεται ή όχι στολισμός. ΄Οπως και να’χει όμως μην ξεχνάτε ότι η κολυμπήθρα, βασικό στοιχείο του μυστηρίου δεν πρεπει να στολίζεται σαν τρελλό γαιτανάκι.Δεν είναι.  Ένα διακριτικού χρώματος ύφασμα τυλισμένο γύρω με ένα μπουκέτο λουλούδια στο πλάι, είτε μία γιρλάντα με φυσικά λουλούδια αποτελούν ωραίες ιδέες.

Μικρά μυστικά που έχουμε ξεχωρίσει

Στην περίπτωση της φυσικής γιρλάντας, φροντίστε να διατηρείται σε δροσερό μέρος, κυρίες τις ζεστές μέρες & να στήνεται την τελευταία στιγμή.  Δεν είναι λίγες πάντως οι φορές που οι νονοί μπερδεύονται στα πολύ μακρυά υφάσματα που είναι τυλιγμένα γυρω, ή την ώρα που το παιδί μπαίνει στην κολυμπήθρα οι φωτογραφικές λήψεις πιάνουν το μισό πρόσωπο του μωρού καθως το υπόλοιπο μισό κρύνεται πίσω από τεράστια μπουκέτα ή αντικείμενα στολισμού στην άκρη της κολυμπήθρας.

Ομοίως και η είσοδος της εκκλησίας και οι εξωτερικές κολώνες του ναού που καλό είναι  να’αποφεύουνται οι έντονοι στολισμοί με φιγούρες. Στα σκαλιά και στο μπροστινό χώρο μπορείτε να κινηθείτε με μεγαλύτερη ελευθερία. Χρώματα ζωντανά, αποχρώσεις παστέλ σε λουλούδια και αντικείμενα θα δώσουν χρώμα στη φωτογράφηση της βάπτισης. Τα μικρά μπουκέτα μπορούν να αποξηρανθούν στη συνέχεια και να αποτελέσουν μέρος της διασκόσησης του σπιτιού. Οι συμβουλές για βάπτιση έχουν σκοπό να σας ανεβάσουν τόσο την ψυχολογία όσο και νασας διευκολύνουν στη διαδικασία της προετοιμασίας.

Στην περίπτωση που ακολουθεί κέρασμα  σε κάποιο χώρο εστίασης ζητήστε να σας μεταφέρουν τα λουλούδια και κάποια αντικείμενα εκεί. Για τις μπουμπουνιέρες και τα γλυκά αν και εφόσον αυτά δοθούν στο χώρο της εκκλησίας, φροντίστε να υπάρχει ένα μεγάλο τραπέζι σε σκιερό πάντα σημείο και αναθέστε από πριν σε γνωστά σας άτομα να τα μοιράσουν. Στην περόπτωση που επιλέξετε candy bar  φροντίστε σίγουρα να ρωτήσετε εάν το επιτρέπει ο εφημέριος του ναού και επιλέξτε να είστε το τελευταίο μυστήριο για να έχετε την άνεση του χώρου και του χρόνου. Δεν είναι πάντως λίγες εκείνες οι φορές όπου την ώρα του κεράσματος και τη χαλαρής κουβέντας των καλεσμένων κάπου ανάμεσα στα φωτογραφικά ενσταντανέ αποθανατίζονται να περνούν δίπλα ή από πίσω καλεσμένοι του επόμενου μυστηρίου.

Η σύνδεση μεταξύ φωτογράφου και Catering

Τα τελευταία χρόνια οι υπέύθυνες εταιρείες με τα candid bar έχουν εμπλουτίσει τους καταλόγους τους με πολλές φρέσκιες ιδέες για στυλ και προιόντα. Ακόμα και ιδέες πέραν του γλυκού, του ποτού ή του παγωτού, όπως του finger food κερδίζουν έδαφος λόγω και του οικονομικού παράγοντα, του χρόνου (πολύωρα γλέντια) ακόμα και της ταλαιπωρίας των καλεσμένων όπου συχνά το τραπέζει πραγματοποιείται σε διαφορετική περιοχή.  Αν λοιπόν η λύση του κτήματος δεν είναι εφικτή τότε μπορείτε να βρείτε εξισου όμορφες εύχρηστες και οικονομικές λύσεις για κέρασμα των καλεσμένων σας. ΄Οπως και να’χει ζητήστε από το φωτογράφο της βαπτισης να τραβήξει στιγμιότυπα από το catering, το candid bar ή το τραπέζι με τα γλυκά κα τις μπουμπουνιέρες σας. Επίσης πολύ ωραίες ιδέες για να στήσετε οι ίδιοι τα δικά σας πράγματα μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιο δικό σας πρόσωπο είτε για την κατασκευή των δικών σας μπουμπουνιέρων, είτε για την ετοιμασία γλυκών (παραδοσιακών) με τα οποία θα κεράσετε, όσους σας τίμησαν. Όποια ιδεα και να πραγματοποήσετε να θυμόσαστε πάντα ότι η προσοχή και η ευλάβειά όλων θα πρεπει είναι στραμένες στο ιερό μυστήριο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Καλέστε μας