φωτογράφος για βάπτιση

Φωτογράφος για βάπτιση – Οι Ειδικοί Δίπλα σας

Σας έχει ανατεθεί η ευθύνη να τραβήξετε τις φωτογραφίες μιας βάπτισης; Να αποτυπώσετε μέσα από τον φακό σας τα συναισθήματα και να μετατρέψετε την ημέρα εκείνη, σε μια αιώνια στιγμή για τους γονείς και τους προσκεκλημένους. Μην χάνετε χρόνο λοιπόν, ετοιμαστείτε και κατακτήστε τις τελειότερες φωτογραφίες μιάς βάπτισης!  O Φωτογράφος για βάπτιση πρέπει να έχει πείρα και πετυχημένα έργα για να σας παρουσιάσει.

Στο μυαλό σας μπορεί να τριγυρνά η σκέψη «μα τι ωραία πρόκληση» … μέχρι να αναλογιστείτε τις δυσκολίες μιας τέτοιας ευθύνης. Πιστέψτε μας δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία για έναν επαγγελματία φωτογράφο πέρα από μια σκοτεινή εκκλησία. Συνήθως σαν φωτογράφοι βαλλόμαστε από ερωτήσεις όπως «ποια είναι η τεχνική με την οποία φωτογραφίζεται μια βάπτιση μωρού» ή «πώς πετυχαίνετε τις καλύτερες λήψεις μιάς βάπτισης». Με σιγουριά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι το τελετουργικό της βάπτισης συνοδεύεται με τις πιο ιδιαίτερες φωτογραφικές προκλήσεις από κάθε άλλο είδος φωτογράφησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΤΙΝΑΣ

Φωτογράφος για βάπτιση – Οι σωστοί Επαγγελματίες

Κάθε σωστός επαγγελματίας πρέπει να γνωρίζει τους κανονισμούς και τις λεπτομέρειες του τελετουργικού, προκειμένου να δώσει στην κάθε στιγμή την μοναδικότητα που κρύβει και να παγιδέψει αυτή ακριβώς την μαγεία στην λήψη του. Ας δούμε λοιπόν, όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν μια υπέροχη φωτογραφία βάπτισης. Τι πρέπει άραγε να προσέχουμε και να αποφεύγουμε και τι να επιμένουμε και να τονίζουμε;

Κανόνες  – Η συνεννόηση με τον ιερέα και τους γονείς είναι το κλειδί

Ακριβώς για την σοβαρότητα που διέπει μία τέτοια περίσταση, σαν επαγγελματίας θα πρέπει να έχετε διευθετήσει ακόμη και τους άγραφους νόμους που μπορεί κάποιος αδαής να παραλείψει. Αναλυτικότερα, στο μυστήριο της βάπτισης ορισμένες φορές θέτονται όρια σχετικά με την ελευθερία κίνησης του φωτογράφου. Ο ιερέας μάλιστα έχει τον πρωταρχικό λόγο. Γι’ αυτό απευθυνθείτε στους υπεύθυνους της δεξίωσης να για να σας διασαφηνίσουν τα εξής:

    • Πού μπορώ και πού δεν μπορώ να στέκομαι;

    • Τι μπορώ και τι δεν μου επιτρέπεται να φωτογραφίσω;

    • Είναι αποδεκτό από τον ιερέα να είναι κομμάτι των φωτογραφιών;

    • Είναι επιτρεπτή η χρήση φλας κι αν ναι σε ποιες περιστάσεις;

Ο φωτισμός

Ένας επαγγελματίας φωτογράφος για βάπτιση οφείλει να λαμβάνει υπόψη του τις συνθήκες με τις οποίες επίκεται να έρθει αντιμέτωπος. Ο χώρος της εκκλησίας δεν μοιάζει καθόλου με εκείνον του φωτογραφείου, όπου μπορούμε να πετύχουμε ευκρινείς και φωτεινές εικόνες τραβηγμένες σε ομοιόμορφο, διαχυτικό φως. Στην εκκλησία αντιθέτως, το φως γλιστρά απ’ τα παράθυρα θαμπό και αμυδρό διατηρώντας αρκετές γωνιές του ναού τυλιγμένες στο σκοτάδι. Προκειμένου λοιπόν, να υπερβείτε το συγκεκριμένο εμπόδιο, πρέπει να αγκαλιάσετε το κυκλοθυμικό φως, να προσαρμοστείτε στα καπρίτσια του και να ακολουθείτε τον δρόμο που εκείνο σας χαράσσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ  ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ

Μία ποιοτική κάμερα υψηλών προδιαγραφών και ΙSO

Σε αυτό το σημείο ας επιμείνουμε σε ένα από τα βασικά εργαλεία μιας κάμερας, που είναι το feature με την κωδική ονομασία ISO. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος για βάπτιση γνωρίζει πως η αλλαγή της συγκεκριμένης παραμέτρου επιφέρει δραματικές αλλαγές στην ποιότητα των λήψεων. Το ISO είναι μια παράμετρος που είναι υπεύθυνη για το επίπεδο ευαισθησίας του φωτός και του φιλμ της κάμερας. Με άλλα λόγια, το ISO έχει να κάνει με την ευαισθησία της κάμερας στις συνθήκες της φωτεινότητας γύρω μας.

Έχει αποδειχθεί ότι όσο υψηλότερο είναι το ISO, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του φιλμ στο φως και τόσο περισσότερος είναι ο θόρυβος που παρατηρείται στις φωτογραφίες μας. Ο θόρυβος είναι μια αισθητή παραμόρφωση της φωτογραφίας. Ο θόρυβος ονομάζεται επίσης κόκκος. Στον κλάδο των φωτογράφων είναι γνωστό ότι αν επιδιώκεις να αποτυπώσεις την υψηλότερη δυνατή ποιότητα φωτογραφίας, πρέπει να επιλέξεις την χαμηλότερη ρύθμιση ISO. Μάλιστα οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ερασιτέχνες να εξασκούνται κυρίως σε φωτογραφίες με μακρά έκθεση και ελάχιστο ISO. Επίσης η ρύθμιση της συγκεκριμένης παραμέτρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα κλείστρου και από το διάφραγμα.

Στην περίσταση της βάπτισης όμως, η διαχείριση του ISO οφείλει να είναι ιδιαίτερη και μάλιστα αντίθετη με τις όποιες συμβουλές διαβάσατε παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα, ένας επαγγελματίας φωτογράφος για βάπτιση με σκοπό να τραβήξει την καλύτερη δυνατή λήψη σε έναν μουντό, σκοτεινό χώρο αντί να θυσιάζει την ταχύτητα του κλείστρου, επιλέγει να πιέζει την παράμετρο ISO. Αλλά η υιοθέτηση υψηλών τιμών ISO σημαίνει επίσης ότι η φωτογραφία ενδέχεται να συνοδεύεται από την έντονη εμφάνιση των κόκκων. Αλλά η βάπτιση είναι το είδος της συνεδρίας όπου συγχωρούνται οι κοκκώδεις εικόνες. Επιπλέον, μπορείτε πάντα να κάνετε μετατροπή σε ασπρόμαυρο, μια κίνηση η οποία είναι ακόμα πιο ασφαλής.

Συμπερασματικά

Τέλος, η δουλειά ενός φωτογράφου για βάπτιση εγκυμονεί κινδύνους και προκλήσεις. Η βάπτιση μάλιστα είναι ακριβώς η περίσταση στην οποία ανθίζουν οι περισσότερες δυσκολίες. Εμείς όμως, με τον επαγγελματισμό, την εμπειρία και την τεχνογνωσία που μας χαρακτηρίζει, όχι μόνο προβλέπουμε το κάθε εμπόδιο που ενδέχεται να εμφανιστεί στον δρόμο μας, αλλά διαθέτουμε την τεράστια αυτοπεποίθηση και τον απαιτούμενο εξοπλισμό για να το ξεπεράσουμε. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Καλέστε μας