Πώς να τραβήξετε την τέλεια φωτογραφία βάπτισης σε 5 βήματα

Η βάπτιση είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή ενός ατόμου και είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ποιοτικές φωτογραφίες οι οποίες τονίζουν και τιμούνε την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου τελετουργικού. Αν και η φωτογραφία βάπτισης μπορεί να συνιστά μία απαιτητική πρόκληση λόγω του θέματος, με απλές τεχνικές μπορείτε να προετοιμαστείτε μεθοδικά για τις επικείμενες δυσκολίες πετυχαίνοντας τελικά φωτογραφίες οι οποίες θα παραμείνουν ανεξίτηλες στον χρόνο.

Να είστε ξεκάθαροι με την προσέγγιση που επιθυμείτε να ακολουθήσετε

Τι ελπίζει η οικογένεια να αποκομίσει από τη φωτογραφία της βάπτισης – ένα ενθύμιο της εκδήλωσης ή ένα ζωντανό οικογενειακό κειμήλιο; Η προσέγγιση που επιλέγετε θα καθορίσει το πώς και πότε πρέπει να τραβήξετε τις φωτογραφίες σας. Σαν επαγγελματίας θα κυνηγήσετε περισσότερο τις εικόνες με τα ντροπαλά χαμόγελα και τις αστείες γκριμάτσες ή την σοβαρότητα τού ιερέα καθώς και την συγκίνηση των συγγενών αποδίδοντας στο μυστήριο αποκλειστικά την επισημότητα που του αρμόζει; Πάντα η πιο ασφαλή προσέγγιση είναι εκείνη της ισορροπίας. Ο φακός θα πρέπει να αιχμαλωτίζει όλα τα μήκη και τα πλάτη ενός τέτοιου μυστηρίου. Σχεδιάστε λοιπόν τις λήψεις και τις πόζες σας με προσοχή βασιζόμενοι σε μια συγκεκριμένη προσέγγιση η οποία συμβαδίζει τόσο με τις δικές σας ικανότητες όσο και με τις απαιτήσεις της οικογένειας.

Πάντα να κουβαλάτε μαζί σας μία εφεδρική μπαταρία

Αφού λοιπόν έχετε καταστρώσει την τέλεια στρατηγική που θα ακολουθήσετε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της οικογένειας και του ιερέα, φτάνει η ώρα να ξεκινήσετε για την εκκλησία Αν και αναμφίβολα προτού αναχωρήσετε θα έχετε βεβαιωθεί ότι η μπαταρία της κάμεράς σας είναι φορτισμένη, δεν είναι κακό να κουβαλάτε πάντα μαζί σας και μια εφεδρική μπαταρία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ορισμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφικές μηχανές φιλμ παλαιότερων μοντέλων τείνουν να αποφορτίζονται ιδιαίτερα γρήγορα, επομένως μια εφεδρική μπαταρία είναι ικανή να σας λύσει τα χέρια. Η φωτογράφιση βάπτισης είναι μια ξεχωριστή μέρα και το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Μεριμνήστε για τον φωτισμό

Κάθε επαγγελματίας φωτογράφος γνωρίζει ότι ο φωτισμός στο μυστήριο της βάπτισης συνιστά ένα αναπόφευκτο εμπόδιο. Εάν η βάπτιση πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο όπου το φυσικό φως είναι άπλετο, η δουλειά σας γίνεται σχετικά εύκολη. Απ’ την άλλη αν η βάπτιση γίνεται σε ένα ιερό μιας σκοτεινής εκκλησίας, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το φλας σας, το οποίο θα μπορούσε να ενοχλήσει την διαδικασία της βάπτισης εάν δεν χρησιμοποιηθεί προσεκτικά και με μέτρο. Γνωρίζοντας ότι το φυσικό φως είναι συνήθως το κύριο χαρακτηριστικό μιας ποιοτικής φωτογραφίας, τολμήστε να ζητήσετε αν είναι εφικτό να ανοίξουν οι κουρτίνες προκειμένου να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές λήψεις.

Κάποιες συμβουλές επίσης είναι η σωστή ρύθμιση του ISO της κάμερας. Προτιμήστε σε περιπτώσεις όπου το φως είναι αμυδρό να αυξήσετε την παράμετρο του ISO ακόμη κι αν οι κόκκοι στις φωτογραφίες σας είναι πιο έντονοι. Εάν ακόμη επιθυμείτε να αποφύγετε τον θόρυβο στις φωτογραφίες σας μετατρέψτε τες σε ασπρόμαυρες.

Τραβήξτε πολλαπλές φωτογραφίες

Όταν έχετε βρει την τέλεια στιγμή στημένη στο τέλειο σκηνικό να έχετε ρυθμισμένη την κάμερά σας για πολλαπλές λήψεις. Η δυνατότητα των πολλαπλών λήψεων σάς επιτρέπει να αποτυπώσετε ένα πλήθος μικρών στιγμιότυπων του χρόνου. Ακόμη κι αν η πρώτη εικόνα που θεωρούσατε ως την ιδανική, κατά την επεξεργασία της δεν μείνετε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ευτυχώς για εσάς θα έχετε και κάποιες άλλες φωτογραφίες του ίδιου σκηνικού με διαφορά δευτερολέπτων. Σας συμβουλεύουμε να τραβάτε από δύο έως τέσσερις φωτογραφίες για κάθε στιγμή που επιθυμείτε να απαθανατίσετε. Αυτή η ρύθμιση όμως, ενδέχεται να είναι κάπως πιο δύσκολο να εφαρμοστεί εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το φλας της φωτογραφικής σας μηχανής. Εάν είναι απαραίτητο ένα φλας, στοχεύστε για δύο-τρεις πολλαπλές λήψεις.

Ψάξτε για τις ιδανικές στιγμές κρατώντας την κάμερα ψηλά

Αν και το πρόσωπο της εκδήλωσης σαφώς είναι ο μπέμπης που βαπτίζεται θα πρέπει σαν επαγγελματίας να ξεχωρίσετε παράλληλα στιγμές οι οποίες αιχμαλωτίζουν την εμπειρία των περήφανων γονιών, τον ενθουσιασμό των αδερφών και τις συγκινήσεις των φίλων. Σαρώστε τους παρευρισκόμενους και βρείτε εικόνες οι οποίες αξίζουν να μνημονεύονται για πάντα. Επίσης οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους επισκέπτες και τους εκκλησιαζόμενους. Διατηρήστε μια απόσταση και εργαστείτε γρήγορα πετυχαίνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς να προκαλείτε αμηχανία στους γύρω σας.

Τέλος η γνησιότητα κι η ποιότητα μιας φωτογραφίας οφείλετε σε μεγάλο βαθμό στα αντανακλαστικά του φωτογράφου. Ενώ το να κρεμάτε τη φωτογραφική μηχανή σας στο λαιμό είναι μια καλή αρχή, σας συνιστούμε να κρατάτε το ένα χέρι στην κάμερα όσο κινήστε καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να έχετε την κάμερά σας σε θέση λήψης ώστε να αξιοποιείται στο μέγιστο τον χρόνο που έχετε διαθέσιμο.

Συμπερασματικά

Συνοψίζοντας η τεχνογνωσία και η εμπειρία είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αναζητείτε προκειμένου να αποδώσετε στο μυστήριο της βάπτισης την μεγαλειότητα που το διέπει. Μην συμβιβάζεστε με μετριότητες, αντιθέτως εμπιστευτείτε τους καλύτερους διότι η μετατροπή μιας εφήμερης στιγμής σε μια αιώνια θύμηση είναι μια πρόκληση σπουδαία.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Καλέστε μας