Πετυχημένη Βάπτιση

Πετυχημένη Βάπτιση

Πετυχημένη Βάπτιση Συμβουλές

ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Για να έχουμε μία Πετυχημένη Βάπτιση, πολλοί παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο. Εμείς σαν φωτογραφοι βαπτισης, έχουμε να δώσουμε αρκετές συμβουλές, έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας να είναι όλοι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. Ένα λοιπόν κομμάτι του παζλ είναι και η φωτογράφιση της βάπτισης καθώς και η κινηματογράφηση. Στον φωτογραφο βαπτισης πέφτει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό που θα παράξει, έτσι ώστε να έχει αξία και για πολλά χρόνια αργότερα… Πάμε να δούμε όμως, ένα-ένα τα κομμάτια της επιτυχημένης βάπτισης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ

Πετυχημένη Βάπτιση. Ναι αλλά με ποιόν τρόπο; Για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η επιτυχία της Βαπτισης μας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε και να οργανώσουμε τα πάντα χωρίς να αφήνουμε τίποτα στην τύχη.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

Ξεκινάμε με τον ορισμό της ημερομηνίας της Βάπτισης. Είναι το κυριότερο από όλα, γιατί γύρω από αυτό κινούνται τα πάντα, καθώς έχει και ένα μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της. Είναι τελείως διαφορετικά να γίνει η βαπτισή μας πχ. την Άνοιξη ή το καλοκαίρι και τελείως διαφορετικά να γίνει μέσα στο χειμώνα. Αυτό το γεγονός συμπαρασύρει και πάρα πολλά άλλα. Θα σας πω μερικά παραδείγματα. Για όμορφες φωτογραφίες βάπτισης χρειάζεται φυσικό φως. Όταν όμως είναι χειμώνας και η βάπτιση γίνει μέσα στην εκκλησία, το φως δεν είναι αρκετό και ο φωτογράφος βάπτισης θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει φλας που κατά γενική ομολογία σκληραίνει τις αντιθέσεις, δημιουργεί σκιές και γενικά δεν έχει πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Ενώ η ίδια βάπτιση αν γίνει ας πούμε τον Ιούνιο, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει και σε εξωτερικό χώρο όποτε το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό, φωτογραφιες βαπτισης λουσμένες στο φυσικό φως και κινηματογράφηση με πανέμορφα φωτεινά πλάνα. Επίσης μπορεί να θέλετε να οργανώσετε ένα μικρό ή μεγάλο catering, έξω από την εκκλησία, τον χειμώνα απ’ ότι καταλαβαίνετε δεν θα είναι και τόσο εύκολο… Ενώ το καλοκαίρι αν έχετε επιλέξει και μία εκκλησία κοντά σε θάλασσα όπως ας πούμε «στη φωτογράφηση στο Λαγονήσι για τον Σωτήρη»  που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα μας , το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό.

Άγιος Νικόλαος του Πτωχοκομείου

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

Η Πετυχημένη Βάπτιση συνίσταται και στην επιλογή της εκκλησίας που παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλο το μυστήριο της Βάπτισης. Δεν διαλέγουμε εκκλησία επειδή απλά είναι δίπλα, στο μέρος που μένουμε. Έχουμε καλύψει βάπτιση μέσα σε εκκλησία που γινόνταν έργα και ήταν ένα γιαπί…  επειδή απλώς ήταν δίπλα στο σπίτι του ζευγαριού. Εξετάζουμε όλα τα δεδομένα , αν έχουμε μετά κάποια δεξίωση, προσέχουμε να μην είναι πολύ μακριά η εκκλησία που θα γίνει η βάπτιση από τον χώρο της Δεξίωσης. Έχει χαθεί κόσμος ψάχνοντας ανάμεσα σε βουνα…. να βρεί το χώρο της Δεξίωσης. Ελέγχουμε να μην είναι πολύ μικρή η εκκλησία, αν έχουμε πάρα πολλούς καλεσμένους και γίνει στον εσωτερικό χώρο το μυστήριο. Επίσης αν μπορούμε παίρνουμε πληροφορίες για τον κληρικό που θα τελέσει την δικιά μας Βάπτιση και τέλος βλέπουμε αν έχει εύκολη πρόσβαση και χώρους για parking, μιάς και όλοι οι καλεσμένοι μας θα έρουν με αυτοκίνητα.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΟΝΟΥ-ΝΟΝΑΣ

Ναι ξέρω είναι προσωπικό σας θέμα… απλά μερικές συμβουλές. Μην επιλέγετε τον νονό-ά επειδή απλά δεν βρίσκεται κάποιον. Διαλέξτε κάποιον-α που θα είναι μαζί με το παιδί σας, δίπλα του για αρκετά χρόνια. Θα είναι ο πνευματικός του πατέρας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι ωραίο κάποιος να βαπτίσει ένα παιδί από υποχρέωση και μετά από ένα χρόνο να εξαφανιστεί από την ζωή του. Μεγαλώνοντας είναι ωραία η θύμιση του νονού-άς που μας αγαπούσε ,μας έφερνε δώρα και όποτε τον βλέπαμε, είχαμε μεγάλη χαρά. Ας μην του στερήσουμε αυτό το δικαίωμα στην Αγάπη του Νονού-άς.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ

Η Επιλογή του φωτογράφου βάπτισης σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται χωρίς σκέψη… Η πετυχημένη Βάπτιση δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Φωτογράφος της Βάπτισης σίγουρα, Δεν πρέπει να είναι, ο Ξάδελφος , ο φίλος, ο συγγενής. Εκτός και αν η προσεγγισή σας σε αυτό το ζήτημα είναι «ότι τραβήξει». Ο φωτογραφος βαπτισης έχει ένα δύσκολο έργο και πρέπει να είναι και τεχνικά καταρτισμένος αλλά και να είναι κοινωνικός και να μπορεί να σταθεί στη σχέση του με τους γονείς, συγγενείς και το μωρό.Τεχνικά θα πρέπει να ξέρει να χειρίζεται τις φωτογραφικές μηχανές που έχει και τα φώτα έτσι ώστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να παράγει πανέμορφες φωτογραφίες και βίντεο. Έχει να αντιμετωπίσει φωτιστικά δύσκολες συνθήκες. Ένα παράδειγμα είναι ότι ξεκινάει με φυσικό φως στην αρχη της Βάπτισης τραβώντας πορτραίτα του μωρού και της οικογένειας στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, μετά για την κατήχηση έχει να αντιμετωπισει ένα σκοτεινό χώρο που πρέπει να φωτίσει, μετά ακολουθεί η Βάπτιση που ναι μεν στο σημείο που γίνεται η Βάπτιση έχει φως αλλά στο βάθος της εκκλησίας είναι πολύ σκοτεινά και τέλος ξαναβγαίνει έξω σε φυσικό φως, που πολλές φορές είναι πολύ έντονο αν έχει μεσημεριάσει. Έστι λοιπόν αν ξαναδούμε το θέμα φωτογραφηση βαπτισης θα λέγαμε ότι σίγουρα δεν μπορεί να γίνεται από οποιονδήποτε. Θέλουμε κάποιον έμπειρο σε αυτόν τον τομέα για να έχουμε εγγυημένα αποτελέσματα. Εμείς έχουμε την πείρα αλλά και την φρεσκάδα στην προσέγγιση της φωτογραφίας Βάπτισης. Δεν μας αρέσουν οι κλασσικές φωτογραφίες. Θέλουμε μία νέα οπτική και πάντα δοκιμάζουμε καινούργιους τρόπους λήψης αλλά και επεξεργασίας των φωτογραφιών. Ελέγξτε τα project που έχει αναλάβει ο φωτογράφος που θέλετε να κλείσετε για την φωτογράφιση και την κινηματογράφιση της Βάπτισης σας. Μην κοιτάτε 2-3 φωτογραφίες αλλά φωτογραφίες από ολόκληρη την Βάπτιση. Μην είστε ευχαριστημένοι με την μετριότητα… πρόκειται για την Βάπτιση του παιδιού σας. Μονάχα αν σας αρέσει πολύ η δουλειά του φωτογράφου, να τον κλείσετε. Το ίδιο ισχύει και για τον οπερατέρ που θα τραβήξει  το βίντεο της Βάπτισης. Πετυχημένη Βάπτιση τελικά μπορεί να επιτευχθεί; Ναι αν οργανώσετε όλα τα κομμάτια του παζλ από πριν. Αυτές είναι μερικές συμβουλές που μέσα από την δουλειά μας, σαν φωτογράφοι βάπτισης αποκτήσαμε μέσα στα χρόνια. Ελπίζω να βοηθήσουμε έστω και λίγο στο να έχετε μία επιτυχημένη και χωρίς άγχος Βάπτιση.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Καλέστε μας