Βάπτιση χωρίς απρόοπτα

Βάπτιση χωρίς απρόοπτα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΟΟΠΤΑ

Βάπτιση χωρίς Απρόοπτα. Όσο δύσκολο μπορεί να σας φαίνεται να οργανώσετε τη βάπτιση του παιδιού σας, να ξέρετε ότι κάποιες μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, αν τις οργανώσετε από πριν μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε διάφορα “απρόοπτα”. Είμαστε φωτογραφοι Βαπτισης, πολλά χρόνια όποτε θα σας πούμε πράγματα που “δουλεύουν”. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές που θα σας διευκολύνουν να “ξεφορτωθείτε” άγχη και έγνοιες τη μέρα αυτή..

“ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ” ΤΟΥ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ.

  1. Αποφύγετε να φτάνετε στην εκκλησία στο ‘’παρά πέντε’’. Η φωτογράφηση που προηγείται του μυστηρίου της βάπτισης, είναι σημαντικό να γίνεται τουλάχιστον μισή ώρα με σαράντα λεπτά πριν το μυστήριο. Έτσι το μωρό θα βρίσκεται μόνο με την οικογένειά του, χωρίς την παρουσία πολλών και άγνωστων συγγενών και φίλων που θα του πιάνουν μάγουλα και χεράκια και θα το ρωτάνε τι κάνει και πως είναι .. Μην ξεχνάτε ότι ο πρωταγωνιστής αυτής της μέρας είναι το παιδί και το θέλουμε ήρεμο και χαλαρό για τις οικογενειακές φωτογραφίες και τα πορτραίτα του και πριν το μυστήριο.

2. Καλό θα είναι αρκετό διάστημα πριν το μυστήριο της βάπτισης, να επισκέπτεστε με το παιδί την εκκλησία που θα βαπτιστεί ή κάποια άλλη, για να εξοικειωθεί με το χώρο καθώς το φως και οι εικόνες που υπάρχουν στους ναούς μαζί με τον κόσμο φαντάζουν πολύ ‘’διαφορετικά’’ στο παιδί, από όσα έχει συνηθίσει έως τότε. Πολύ σημαντικό να προηγηθεί μία τέτοια ‘’γνωριμία’’ και με τον πάτερ που θα τελέσει το μυστήριο ή κάποιον άλλο (αν η βάπτισή σας γίνεται μακριά ή εκτός της περιοχής σας) προκειμένου να εξοικειωθεί με την εικόνα του προσώπου και να μην τρομάξει και φοβηθεί.

3. Φροντίστε το παιδί σας να έχει κοιμηθεί αρκετά την προηγούμενη νύχτα, εάν η βάπτιση είναι πρωινή ώρα ή αντίστοιχα το μεσημέρι αν η βάπτιση πραγματοποιηθεί απογευματινή ώρα.

4. Να έχετε μαζί σας πάντα επιπλέον πάνες & μωρομάντηλα

5. Το ίδιο ισχύει και για τις πιπίλες (εάν βέβαια τις χρησιμοποιεί το παιδί)

6. Ανάλογα την ώρα που θα τελεστεί το μυστήριο της βάπτισης, φροντίστε να έχετε μαζί ένα θερμός με νερό για γάλα ή κρέμα  (καλό είναι να είναι καυτό για να μπορεί να κρυώσει έως της στιγμή που θα το χρειαστείτε)

7. Να υπάρχει οπωσδήποτε μπιμπερό με νερό μαζί με κάποιο εφεδρικό σε περίπτωση που πέσει και λερωθεί

8. Φροντίστε να υπάρχει ποδίτσα/σαλιάρα και πανάκια/πετσετούλες

9. Να έχετε μαζί σας οπωσδήποτε 2 αλλαξιές ρούχων (μαζί με εσώρουχο φανελάκι & κάλτσες) για την περίπτωση που ιδρώσει ή λερωθεί

  1. Ας υπάρχει κάποια λευκή κουβερτούλα ή παχύ κατωσέντονο για να αλλάξετε το μωρό, καθώς πολλές φορές εκτός του λαδόπανου και της πετσέτας του νονού πολλές εκκλησίες δεν διαθέτουν κάποιο προστατευτικό πάνω στο τραπέζι.

11. Φροντίστε η ώρα της βάπτισης να μην συμπίπτει με την ώρα φαγητού του παιδιού.  Αν όμως αυτό δεν είναι δυνατόν, φροντίστε να έχετε μαζί σας κάποιο σνακ (κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού) ή ακόμα και φαγητό & φροντίστε να του το δώσετε πριν το παιδί αρχίσει να διαμαρτύρεται.

12. Οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας κάποιο αγαπημένο παιχνίδι του μωρού, το οποίο θα φανεί χρήσιμο, κυρίως κατά την φωτογράφιση που θα ακολουθήσει μετά τη βάπτιση, για να το κρατήσει ήρεμο και να μπορέσει έτσι ο φωτογράφος να πάρει τα φωτογραφικά πορτραίτα του παιδιού.

13. Μία κουβέρτα ή ένα σεντονάκι (ανάλογα την εποχή) θα φανεί σίγουρα χρήσιμο όταν το παιδί νυστάξει μετά από τη φωτογράφηση στην επιστροφή για το σπίτι ή στο χώρο που θα γίνει το τραπέζι για τους καλεσμένους σας.

14. Δεν ξεχνάμε ποτέ το καρότσι, το οποίο μπορεί να μείνει κλειστό στο αυτοκίνητο όση ώρα το παιδί βρίσκεται στην εκκλησία, αλλά έχει φανεί χρήσιμο όταν ακολουθεί τραπέζι

ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Πολύ σημαντικό τη μέρα της βάπτισης να έχετε κοντά σας ανθρώπους που θα μπορούν να βοηθήσουν για να πάρουν από πάνω σας ‘’βάρη’’ και έγνοιες για να μπορέσετε να απολαύσετε τη μοναδική αυτή στιγμή στη ζωή του παιδιού σας, τη βάπτισή του.

-Φροντίστε να έχετε προγραμματίσει από πριν το πρόσωπο

  • που θα μοιράσει τα μαρτυρικά
  • που θα κρατάει και θα προσέχει τα δώρα
  • που θα μαζέψει τα βαπτιστικά  μετά το τέλος του μυστηρίου
  • που θα μοιράζει τις μπομπονιέρες και τα γλυκά
  • που θα του εμπιστευτείτε να μεταφέρει τα δώρα τα οποία θα σας παραδώσει την ίδια ή την επόμενη μέρα

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ

Η μέρα της βάπτισης αποτελεί μία πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα στη ζωή του κάθε παιδιού. Τα βλέμματα και η προσοχή όλων είναι πάνω στο μωρό που είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά και στη μαμά πριν και μετά το μυστήριο.

Η μεγάλη πνευματική σημασία & ερμηνεία του μυστηρίου της βάπτισης που συνδέεται με τη Χριστιανική μας πίστη, θέτει από μόνη της κάποιους βασικούς κανόνες τουλάχιστον ως προς τι θα πρέπει να αποφεύγουμε ενδυματολογικά τη μέρα αυτή, όπως για παράδειγμα τα πολύ αποκαλυπτικά ρούχα …

Εκτός του λευκού, το οποίο δικαιωματικά ανήκει στο νεοφώτιστο και ιδιαίτερα στα κορίτσια, καλό θα είναι να αποφεύγεται, όπως και το μαύρο χρώμα. Συνεννοηθείτε με τη νονά για την αποφυγή ίδιου στυλ ρούχου και ίδιου χρώματος.

Ανάλογα την ώρα που θα γίνει η βάπτιση, θα επιλέξετε και το αντίστοιχο στυλ στα ρούχα. Ως εκ τούτου αποφεύγουμε βαριά βραδινά κομμάτια τις πρωινές ώρες. Γενικά οι επιλογές είναι άπειρες και μην ξεχνάτε τον κανόνα the less is more..

Προσοχή στα υφάσματα. Να είναι κατάλληλα για την εποχή και την ώρα που τελείται η βάπτιση. Μαμάδες με κοντομάνικα που τουρτουρίζουν στο κρύο ή ιδρωμένα μακριά μανίκια τις ζεστές μέρες δεν είναι και ότι το καλύτερο να απαθανατίζονται στις φωτογραφίες της βάπτισης.

Αποφύγετε βαριά κοσμήματα, μακριά κολιέ, καρφίτσες, σκουλαρίκια και βραχιόλια τα οποία είτε μπορεί να τραυματίσουν το παιδί είτε να τραβήξει το παιδί και να τραυματιστείτε εσείς.

Χτενίσματα στημένα και άβολα τα οποία πέφτουν στα μάτια ή κρύβουν μεγάλο μέρος του προσώπου καλό θα είναι να αποφεύγονται.

Τα παπούτσια θα πρέπει να είναι βολικά και άνετα καθώς θα είστε αρκετή ώρα όρθια με το παιδί στην αγκαλιά. Εικόνες με μαμάδες να κουτσαίνουν ή να βγάζουν παπούτσια δεν είναι καθόλου κολακευτικές…και δεν γίνεται οι φωτογραφίες βάπτισης να είναι όλες από τη μέση και πάνω για το λόγο αυτό.

Όσο αφορά το μακιγιάζ, προτιμάτε ένα φυσικό και διακριτικό μακιγιάζ και αποφύγετε τις υπερβολές.

Νομίζω ότι σας έδωσα κάποιες συμβουλές που θα «σώσουν τη μέρα», όλες αυτές οι συμβουλές για μία «ήρεμη Βάπτιση» έχουν ταξινομήθεί μέσα από την εμπειρία μας σε πραγματικές Βαπτίσεις σαν αποκλειστικοί φωτογραφοι βαπτισης.

Αγάπη

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Scroll to Top
Καλέστε μας